joi, 21 august 2014

România a învins Slovacia şi mai speră la calificare



Naţionala masculină de baschet a României a câştigat foarte greu, scor 90-86, partida de pe teren propriu cu Slovacia din preliminariile pentru EuroBasket 2015, dar e bine că mai are şanse de calificare la turneul final.
Miercuri seara, naţionala României de baschet masculin a întâlnit pe teren propriu echipa Slovaciei în cadrul etapei a 4-a a grupei F din preliminariile EuroBasket 2015. În meciul din tur din Slovacia, românii au reuşit să se impună destul de uşor cu 81-69. Singurul sfert în care au avut probleme a fost primul pe care slovacii l-au câştigat cu 27-13, dar apoi România le-a dominat şi câştigat pe celelalte trei. De la acel meci, românii au mai obţinut un succes în prelungiri pe teren propriu cu Suedia şi au pierdut categoric în deplasarea din Letonia. De cealaltă parte şi Slovacia a pierdut clar în Letonia, dar în etapa a 3-a a fost aproape să câştige primul meci. A pierdut cu 75-72 pe teren propriu în faţa Suediei. Slovacii au condus cu şase puncte după primul sfert, apoi suedezii s-au distanţat, însă în ultimul sfert echipa gazdă a jucat foarte bine şi s-a impus cu 24-11. Astfel după aceste prime trei etape România era pe locul 2 în grupă, iar Slovacia pe ultimul loc. 
Ţinând cont de rezultatele înregistrate în primele trei runde, România a fost considerată mare favorită la casa de pariuri online bet365 în meciul cu Slovacia de pe teren propriu, având o cotă de doar 1,10. Toată lumea se aştepta la o victorie la scor, dar nu a fost aşa. Slovacii au început bine partida şi au câştigat primul sfert cu 18-14. Debutul sfertului doi a fost excelent pentru români care după doar două minute au ajuns să conducă, scor 24-20. Nu au reuşit să se desprindă pentru că adversarii s-au ţinut foarte bine şi până la urmă au fost egalaţi. Mai mult, pe finalul acestui sfert au slabit ritmul şi au permis Slovaciei să câştige şi acest sfert cu 25-24. Astfel la jumătatea partidei oaspeţii aveau cinci puncte avans. 
Nici după pauză România nu şi-a revenit, iar slovacii au ajuns să aibă 11 puncte avans la jumătatea sfertului trei. Totuşi, până la finalul acestui sfert românii au reuşit să mai reducă puţin din diferenţă dar tot au pierdut şi acest sfert, scor 24-23. Astfel înaintea ultimul sfert Slovacia avea un avans de şase puncte. Debutul în ultimul sfert a fost foarte bun pentru România care după doar 1 minut de joc a revenit la conducere. Apoi echilibrul dintre cele două a continuat până la jumătatea sfertului când românii au reuşit să se desprindă la cinci puncte şi au păstrat diferenţa până spre final. Partida s-a încheiat cu scorul de 90-86 pentru România, iar cei mai buni marcatori din echipa noastră au fost Titus Nicoară şi Adrian Guţoaia cu câte 20 de puncte.     
Mai multe pe:   http://www.infopress.tv/romania-invins-slovacia-si-mai-spera-la-calificare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu