joi, 28 august 2014

Ivan Patzaichin va asteapta la RowmaniaFest


In perioada 29- 31 august, se desfasoara la Tulcea RowmaniaFest, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle. Ajuns la a IVa editie festivalul vine cu noutăți (ateliere pentru copii, o aventură de două zile de tip quest prin oraș, demonstrații de SUP – Stand Up Paddling), dar nu renunță la niciuna dintre activitățile deja consacrate: competiții de vâslit pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte live, expoziții de fotografie pe Faleză și la Teatrul Jean Bart, proiecții de film în aer liber la Piața Civică, un târg de meșteșugari tradiționali, o defilare cu cai de rasă și, mai ales, cea de-a doua ediție a Delta Rowmania Triathlon - etapă în circuitul național de triatlon.
La eveniment vor participa Ivan Patzaichin – inițiatorul și sufletul festivalului, Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean, Lucian Simion – Prefectul Județului Tulcea, Edward Bratfanof – Guvernatorul ARBDD. A confirmat prezența dna Angela Filote – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, care își începe o vizită de trei zile în județul Tulcea.
La festivitățile de lansare vorparticipa parada de canotci pe Dunăre – și campionii Vasile Dîba și Toma Simionov, colegi de generație cu Ivan Patzaichin, precum și cei doi campioni la canoe care au fost medaliați cu aur la 1000m si argint la 500m la recentele campionate mondiale de la Moscova: Liviu Dumitrascu și Victor Mihalachi, precum și campionul european la juniori, tulceanul Leonid Carp.
Lansarea oficială va fi precedată la ora 19:00 de două momente speciale pe Faleza Dunării: concertul de jazz Intermezzo - Jazz Duo - Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint și defilarea cailor Clubului Hipic Real Racing din Tulcea.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, sub patronajul Guvernului României și al Reprezentanței Comisiei Europene în România, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea.
Program RowmaniaFest:
Vineri, 29 august
19:00 – 19:30 Defilarea cailor de rasă ai Clubului Hipic Real Racing din Tulcea (Faleză)
19:00 – 20:00 Intermezzo - Jazz Duo - Harcsa Veronika și Gyémánt Bálint (Faleză- Scenă)
20:00 – 20:30 Parada campionilor olimpici români ai sportului cu vâsle, pe Dunăre - Ivan Patzaichin, Vasile Dîba, Toma Simionov, Liviu Dumitrescu, Victor Mihalachi și Leonid Carp alături de SupAcademy și sportivi ai CSM Danubius.
20:30 – 23:00 Concerte (Faleză- Scenă) Byron, Celelalte Cuvinte
Delta Dunării, perspective noi – expoziție de fotografie Rewilding Europe și WWF-România (Faleză)
Blue Danube / Green Delta – expoziție de fotografii realizate de Dragoș Lumpan (Faleză)
Sâmbătă, 30 august
10:00 – 10:30 Deschiderea oficială a Târgului Artizan Eco Delta (30 - 31 august)
10:30 – 11:30 Concert de Fanfară – Muzica Reprezentativă a Forțelor Navale (Faleză-Ponton)
10:30 Descoperă Tulcea Quest – lansarea concursului de aventură urbană (Faleză)
11:30 – 12:30 Competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei
13:30 – 17:30 Lac Ciuperca Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri – Competitie echipe Tulcea
13:35 – Start concurs (serii de câte 3 echipe, semifinale, finala)
16:00 – 18:00 Întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien (TID) (Faleză - Ponton). Peste 100 de participanți la TID sosesc sâmbătă la Tulcea. De aici vor pleca în cea mai spectaculoasă etapă din tur (Tulcea / Murighiol / Sfântu Gheorghe). TID este un proiect internaţional demarat acum 58 de ani. Echipe din ţările riverane Dunării şi din alte colţuri ale lumii vâslesc aproximativ 2516 km, de la izvoare până în Deltă.
17:30 – 18:00 Spectacolul Comunităţilor Locale - Moment artistic cu Ansamblul "Odyssea" al Tineretului Elen Tulcea
18:00 Festivitate de premiere (Faleză - Scenă) Descoperă ROWmania - Concurs de vâslit în canotci de 10+1 (Competiţia Tulcea) , Tour International Danubien (TID)
19:00 – 20:30 Teatrul Jean Bart, Vernisajul expoziţiei de fotografie "Bridges – Ages – Budapest" si
concert de pian: Kira Frolu, Radu Prisada
20:00 – 23:00 Faleză-Scena Concerte: Robin And The Backstabbers si Pasărea ROCK
21:00 – 23:00 Piaţa Civică: Proiecţie de film și Q&A, București, unde ești? (România, 2014, 76’, documentar, Regia: Vlad Petri
Teatrul Jean Bart: Bridges – Ages – Budapest – Expoziție itinerantă de fotografie
Duminică, 31 august
07:00 – 14:00 Delta Rowmania Triathlon, parte a Circuitului Național de Triatlon (Lac Ciuperca)
(înot – Lacul Ciuperca, traseu bicicletă & alergare – Străzile Isaccei, Unirii, Babadag, Faleză)
09:15 start MiniTRI, Supersprint și Ștafeta în Familie
10:00 start Sprint, Olimpic, Ștafeta Olimpică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu