luni, 25 august 2014

Curs acreditat de agricultură ecologică la CCINA

 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăşura în Constanţa , la sediul C.C.I.N.A., în perioada 11-14 octombrie şi este o premieră pentru judeţul Constanţa , dar şi pentru judeţele adiacente.
 Participanţii la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constănţenii care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.
    Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productiv o fermă ecologică, de la un fermier cu experienţă practică în domeniu. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio îşi vor însuşi noţiunile de bază din creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.

     Trainerii cursului se diferenţieaza prin experienţa practică pe care o au în agricultura ecologică şi prin familiarizarea cu problemele şi necesităţile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăţa pe cei prezenţi care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu