joi, 28 august 2014

Inaugurarea terminalului de cereale Canopus Star

+
Miercuri ,27 august 2014, pe Digul de Nord al Portului Constanţa, s-a inaugurat extinderea terminalului de cereale Canopus Star. Au participat la eveniment, reprezentanţi ai ministerului Transporturilor şi Agriculturii, Ambasadei Americane, dar şi ai autorităţilor locale şi anume: primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre, viceprimarul Decebal Făgădău, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir si Cristian Darie, directorul – general al Administraţiei Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, directorul SC APMC SA, numeroşi oameni de afaceri.
Cargill și partenerul său Transport Trade Services (TTS) au finalizat proiectul de investiții de 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star din Portul Constanța. Investiția, lansată în iulie 2013, crește capacitatea operațională a terminalului pentru cereale de la 50.000 de tone la 110.000 tone. Investiția transformă terminalul într-o structură operațională de înaltă performanță, poziționându-l drept un punct de reper în ceea ce privește operarea cerealelor în Portul Constanța.
Vasile Varvaroi, Director General al Cargill în România, a indicat că „dublarea capacității de depozitare a terminalului de cereale Canopus permite o întărire a poziției strategice a României în comerțul internațional cu cereale. Totodată, funcționarea acestui terminal sporește capacitatea de depozitare a recoltei, venind în sprijinul partenerilor fermieri”.
Finalizarea investiției asigură noi parametri de operare pentru un circuit flexibil al intrărilor și ieșirilor din depozit. Toate etapele necesare livrării finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai înalte standarde de calitate și profesionalism.
Mircea Mihăilescu, Președintele Grupului TTS, a declarat: „Proiectul de investiții de la Constanța a reprezentat un obiectiv strategic pentru TTS, asigurând o fluiditate sporită proceselor susținute de capacitățile noastre logistice. Alături de Cargill, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua dimensiune operațională a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanța”.
Prin această nouă investiție, Cargill parcurge un pas important în direcția creșterii operațiunilor sale agricole în România, în baza strategiei de dezvoltare continuă a companiei, iar TTS își completează lanțul logistic.

InfopressTv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu