joi, 28 august 2014

IPS Teodosie va sfinti biserica Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal


Sâmbătă, 30 august, începând cu ora 7.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va resfinți biserica „Sf. Gheorghe” din localitatea Dobromir Deal. La ora 12.00, după Sfânta Liturghie, IPS Teodosie va oficia slujba de pomenire a IPS Lucian, Arhiepiscopul Tomisului, la împlinirea a 10 ani de la trecerea la cele veșnice.
La inițiativa mocanilor veniți din Transilvania, în anul 1906 meșterul Atanase Cosma, din Macedonia, a început lucrările de construcție a bisericii, finalizate în anul 1923. Pictura a fost realizată în stil neobizantin de către pictorul tulcean, Vasile Mărgărit. Un an mai târziu, în 1924, biserica „Sfântul Gheorghe” a fost sfințită de Preasfințitul Ilarie, Episcopul Constanței.
Trecerea anilor și-a pus amprenta asupra locașului de cult, așa că, în ultimii patru ani, pr. Nicolae Anei a coordonat lucrările de reparație ale bisericii. În demersul său a fost sprijinit de primarul comunei, Eugen Iliescu. Credincioșii prezenți la sâmbătă la slujba de resfințire a bisericii se pot închina și la moaștele sfinților: Constantin și Elena, Gheorghe și Filip.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu