luni, 25 august 2014

Festivalul Antic Tomis gata de start!


A treia ediţie a Festivalului Antic Tomis se va desfăşura în perioada 29-31 august 2014 în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică din Romania (Terra Dacica Aeterna, România – Dacia Casa Noastră, Lupii Apoulonului, Legiunea a XIII-a Gemina Apulum, Gladiatorii - Ludus Apoulensis) şi Bulgaria (Legiunea IIII-a Scythica).
Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.
Evenimentul beneficiază şi de sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, care va organiza, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, în perioada 29-30 august 2014, o conferinţă cu tema „Istoria antică a Dobrogei – valorificarea turistică a brandului Dobrogea”. La această conferinţă, participanţii vor avea ocazia de a dezbate activităţile, obiceiurile şi stilul de viaţă din antichitate, de a analiza contribuţia patrimoniului istoric al Dobrogei la dezvoltarea turismului în regiune.
Dacă prima ediţie a Festivalului Antic Tomis (organizată în perioada 17-19 august 2012 în zona Edificiului Roman cu Mozaic), a reunit peste 6.000 vizitatori, cea de a doua ediţie (ce a avut loc în perioada 16-18 august 2013 în zona Sat Vacanţă – Parcul Tăbăcărie) a atras peste 15.000 de vizitatori şi participanţi care au interacţionat, pe parcursul celor trei zile, cu activităţile, obiceiurile şi stilul de viaţă din antichitate, în cadrul a numeroase ateliere susţinute de membrii asociaţiilor de reconstituire istorică.
La editia din acest an estimam 20.000 vizitatori.
Festivalul Antic Tomis a fost o idee a agentiei de marketing cultural Groove Hour, inca din 2006, dar a prins viata numai prin parteneriatul cu Asociatia noastra, care si-a asumat provocarea organizarii unui eveniment istoric in orasul Constanta.
Programul festivalului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu