luni, 25 august 2014

Dirijorul Vassily Sinaisky în concertul de închidere al Festivalului RadiRo


Sâmbătă, 27 septembrie, Festivalul RadiRo prezintă, în evenimentul de închidere al ediţiei 2014, concertul extraordinar al Orchestre National de France, sub bagheta dirijorului Vassily Sinaisky, cu participarea violonistului Vadim Gluzman, o companie de excepţie, într-un program Strauss – Glazunov – Rachmaninov! Publicul din România are un prilej unic să asculte live, la Sala Radio, o orchestră care a făcut istorie!
Prima ediţie a RadiRo a adus la Bucureşti, în 2011, Orchestre Philharmonique de Radio France, iar în acest an invitatul special al Festivalului este Orchestre National de France, ansamblul simfonic principal al postului public de radio din Franţa. Fiind prima orchestră simfonică fondată în capitala franceză, în 1934, Orchestre National de France a realizat de-a lungul timpului interpretări în premieră absolută ale unor lucrări care au devenit legendare pentru istoria muzicală a ultimului secol, sub conducerea unor dirijori ca Sergiu Celibidache, Lorin Maazel, Kurt Masur sau Charles Dutoit. Orchestra a aniversat recent 80 de ani de existenţă şi este una dintre cele mai active orchestre radio europene continuând să abordeze un vast repertoriu simfonic, de la marii compozitori francezi, la muzică contemporană.
La pupitrul Orchestre National de France se va afla dirijorul Vassily Sinaisky, care a condus orchestra Teatrului Balşoi din Moscova până în 2013. Excelenta reputaţie de care se bucură Vassily Sinaisky în peisajul muzical internaţional este legată de contribuţia sa la relansarea celebrei orchestre a Teatrului Balşoi, în 2010, după 5 ani de pauză a acesteia. Sinaisky este şi un dirijor de operă de mare vocaţie, apreciat pentru elasticitatea, precizia şi profunzimea interpretărilor sale muzicale.
Violonistul Vadim Gluzman este solistul ultimei seri RadiRo 2014, un muzician despre care specialiştii spun că..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu