duminică, 17 august 2014

Lansari de carte si prezentare de costume de baie de epoca la Targul Gaudeamus Constanta


In aceasta seara,cei ce au fost prezenti la Targul Gaudeamus din Constanta au avut parte de cateva surprize placute.  Editura Ex Ponto a lansat inca doua volume. „9,81 mp” – un volum de literatură umoristica al carui autor este Constantin Iordan si romanul „Codul lui Dabranci” scris de Dumitru Mihailescu.
Cu toate ca ploua torential, a fost destula lume la lansare, lucru ce ne bucura si ne face sa credem ca nu este uitata cultura noastra.

Dupa lansare a avut loc o prezentare de costume de baie de epoca, cu prilejul implinirii a 108 ani de la inaugurarea statiunii Mamaia.Modelele pentru costumele de baie au fost luate din Arhivele Nationale, Directia Constanta, prin bunavointa domnului Director Virgil Coman.

"Din vara anului 1906 turismul romanesc avea sa devina mai stralucitor, prin aparitia unei perle pe litoralul romanesc al Marii Negre, statiunea Mamaia. Datoram acest fapt nimeni altuia decat primarului Ion Banescu, cel care a constientizat ca frumusetile acestor locuri, odata puse in valoare, pot aduce beneficii nu numai Constantei ci si intregii tari", a spus Virgil Coman.
Costume de baie de epoca au fost special create pentru „108 ani de la inaugurarea Statiunii Mamaia” de designerul clujean Alex Moldovan de la Glam’or Boutique. Tinerele domnisoare aratau foarte bine in aceste costume, iar domnii foarte incantati sa le priveasca.

Maine 18 august, va fi ultima zi a targului si se va incheia la ora 18.00 cu ceremonia de decernare a trofeelor edtiei.

• Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 si 3) si Cea mai ravnita carte a Targului, decernate prin Votul Publicului ;
• Trofeele Presei – decernate jurnalistilor pe sectiunile publicatii, radio si TV, tot prin Votul Publicului;
• Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Targ, de catre organizator;
• Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS, constand intr-un ....... citeste mai multe pe: http://www.infopress.tv/lansari-de-carte-si-prezentare-de-costume-de-baie-de-epoca-la-targul-gaudeamus-constanta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu