luni, 2 august 2010


Sofia Vicoveanca, chemata de Inalt Preasfintitul Teodosie la Constanta


Indragita interpreta Sofia Vicoveanca s-a aflat pentru prima data la Constanta. Domnia Sa a fost invitata de IPS Teodosie cu ocazia Sf. Pantelimon, cind a fost organizat si un concert de binefacere pentru sinistrati. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta.
Cu aceasta ocazie, doamna cintecului bucovinean a donat pentru sinistrati 500 de lei. „De la mine mai putin, de la Dumnezeu mai mult“, a spus artista. Tot aici, Sofia Vicoveanca si-a lansat si ultima carte de poezii, intitulata Taine in adinc pastrate. Proza. Poezie. Desen.

Prima nepoata ii poarta numele


Doamna Sofia si-a amintit, pe scena, de copilarie si cum s-a refugiat impreuna cu mama sa la o matusa atunci cind tatal sau a fost luat la razboi. Ulterior, acesta a fost prizonier mai multi ani la rusi. Ele au crezut ca este mort si, cum au ramas fara nimic, mama ei a inceput sa munceasca pentru a-i asigura un trai decent fiicei sale. „Mamei i se spunea Vaduva si Refugiata, pentru ca noi credeam ca tata este mort“, a povestit Sofia Vicoveanca, emotionata. Apoi, artista si-a mai amintit cum si-a vazut prima ei nepoata, care ii poarta numele: Sofia. Era in 2002 si trebuia sa plece intr-un turneu in strainatate, iar nora ei tocmai nascuse. Cum nu i se dadea voie sa o vada pe fetita, s-a dus la spital si a „aranjat“ totul. Asistentele i-au adus un halat si chiar in momentul in care se pregatea sa-si vada nepotica, a aparut si directorul spitalului; toti au amutit. Artista i-a explicat care este situatia si acesta a inteles, insa inainte de a pleca a spus: „Asta e ultima data!“. „Dar mi-am dat seama ca nu la mine se referea, ci la personalul care m-a ajutat“, a declarat interpreta.

Preotul ii cinta melodiile la cules de porumb


Doamna cintecului bucovinean ne-a transmis si reteta sa de a arata atit de bine. „Anii nu sint cei din buletin, ci aceia pe care ii simti si ii arati“, a spus cintareata. Mare dreptate are! Artista a fost primita calduros la Constanta, unde a dat numeroase autografe pe holul Casei de Cultura. Si Inalt Preasfintitul Teodosie si-a amintit ca in copilarie ii cinta piesele muzicale, ba chiar a luat premiul I la un concurs cu melodiile marii artiste. Pina si la cules de porumb, cum se duceau copiii pe vremuri, fredona cintecele Sofiei.
de Adina Colta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu